welkom 9 voorlezer worden

van voorlezen word ik blij

Dat is wat onze voorlezers zeggen. Het is ook heerlijk om samen in een verhaal te duiken. Voorlezen is aandacht hebben voor het verhaal en elkaar. Het zijn bijzondere en betekenisvolle momenten die je met je luisteraars meemaakt. Wij komen graag in contact met nieuwe voorlezers. Wil jij voorlezer worden? Zoek je een interessante stageplek? Lees dan snel verder.

7

criteria

plezier is de basis

We vinden het fijn als je van voorlezen houdt en daar al (enige) ervaring in hebt. We werken graag samen met voorlezers die eigen initiatieven nemen en het leuk vinden om samen te werken. We waarderen een open en lerende houding, omdat wij geloven dat zo’n houding het contact met luisteraars, collega voorlezers en andere betrokkenen ten goede komt.

 

procedure

zo word je voorlezer

Doe de voorlezerstest en schrijf je in. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we welk project het beste bij jou past. We vragen je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. We tekenen samen een vrijwilligersovereenkomst waarmee je WA verzekerd bent tijdens je vrijwilligerswerk. Alle voorlezers die gedurende een langere periode voorlezen met kinderen of met ouderen ontvangen een gratis bibliotheekpas. Je volgt voorbereidende trainingen en workshops en dan ben je klaar om als voorlezer aan de slag te gaan.

begeleiding & advies

wij staan voor je klaar

Tijdens je vrijwilligerswerk of stage kan je ons altijd benaderen voor begeleiding en advies. We denken met je mee als je een voorleesvraag hebt. Of als je beschikbaarheid wijzigt. Of als er veranderingen zijn op jouw voorleeslocatie.

eigen bibliotheek

er is altijd iets voor te lezen

We hebben een eigen bibliotheek waar je boeken, materialen en uitgewerkte voorleesideeën kan lenen. Tijdens de openingstijden van kinderboekwinkel De Giraf mag je zelf komen snuffelen in onze bibliotheek. Als je wilt, kunnen we ook samen met je op zoek naar leuke en passende boeken en materialen. Voorlezers die een gratis bibliotheekpas hebben, kunnen ook terecht bij de Bibliotheek Aanzet.

Marijke

“Ik vind dat elk kind voorgelezen moet worden, maar niet elk kind wordt thuis voorgelezen. Het is zo mooi om te zien hoe ‘mijn’ voorleeskinderen in het voorleesritueel groeien en er plezier in krijgen. Ik ben echt van betekenis voor deze kinderen én hun ouders.”

Annette

“Ik kan mijn creativiteit kwijt in het voorlezen bij Stichting Voorlezen. Ik lees voor aan groepjes kinderen. We kiezen in klein teamverband samen het verhaal en bedenken daarbij ook een activiteit. Af en toe word ik gevraagd voor een eenmalige voorleesactiviteit waar ik mee inhoud aan mag geven. Super leuk.”

Janny

“Ik geniet zo van de voorleesvisites aan ‘mijn’ ouderen. Via verhalen en gedichten kan je soms zulke mooie gesprekken hebben. Zeker voor mensen met dementie lukt het niet altijd om bij hun eigen verhalen te komen. Door voor te lezen, open ik soms luikjes naar informatie en ervaringen in hun hersenen waar ze eerst niet bij konden komen. Heel bijzonder.”

word ook voorlezer

ontdek de magie van voorlezen

Onze voorlezers worden blij van voorlezen. Het is ook heerlijk om samen in een verhaal te duiken. Voorlezen is aandacht hebben voor het verhaal en elkaar. Het zijn bijzondere en betekenisvolle momenten die je met je luisteraars meemaakt. Wij komen graag in contact met nieuwe voorlezers. Wil jij voorlezer worden? Zoek je een interessante stageplek? Meld je snel aan!

kalender

kom je gezellig een keer langs?

voorleesfeestje in het museum

We lezen kinderen (4-8 jaar) een mooi verhaal én gedicht voor. We betrekken de kinderen actief bij het verhaal.

kom je ook?

Burg. de Raadtsingel 97, Dordrecht

schrijf je in!

info-bijeenkomst

Ken je de magie van voorlezen? Wil je dit meemaken met kinderen of ouderen? Kom naar één van onze info-bijeenkomsten.

kom je ook?

Groenmarkt 163, Dordrecht

schrijf je in!

de Voorleesclub

We lezen voor. We lezen samen. We praten met elkaar over het verhaal. We doen leuke activiteiten die geïnspireerd zijn op het verhaal.

kom je ook?

Burg. de Raadtsingel 97, Dordrecht

schrijf je in!

Arabische Voorleesfeestjes 

Voor alle kinderen die (ook) Arabisch spreken organiseren we elke maand een voorleesfeestje in het Arabisch. We lezen voor. We praten over het verhaal.

kom je ook?

Groenmarkt 163, Dordrecht

schrijf je in!