VoorleesExpress geeft schilderij cadeau

geplaatst in: Geen categorie | 0
Marleen van de Berg neemt schilderij van VoorleesExpress Dordrecht in ontvangst
Marleen van de Berg (links), Ilse van Donkelaar (midden) en Hanneke Schalkoort (rechts)

VoorleesExpress Dordrecht heeft een kleurrijk schilderij cadeau gegeven aan de Bibliotheek Aanzet. Ilse van Donkelaar, projectleider VoorleesExpress overhandigde het schilderij aan Marleen van de Berg, locatiemanager bibliotheek. “We geven met alle plezier het schilderij van Hanneke Schalkoort en de kinderen cadeau aan de bibliotheek. Als dank voor de goede samenwerking en als aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan. Door onze handen in een te slaan helpen wij mee laaggeletterdheid te voorkomen.”, aldus Ilse van Donkelaar

 dat door kinderen samen is gemaakt

Het schilderij is gemaakt door leerlingen van basisscholen de Regenboog en de Fontein die deelnamen aan VoorleesExpress Dordrecht. Hanneke Schalkoort – illustrator en vrijwilliger van Stichting Voorlezen – heeft daarbij geholpen. Het schilderij is te bewonderen op de jeugdafdeling van de centrale bibliotheek in Dordrecht.

als dank voor goede samenwerking

Stichting Voorlezen voert VoorleesExpress Dordrecht uit, maar kan dit niet doen zonder de steun en het enthousiasme van haar partners. De Bibliotheek Aanzet is een van deze partners. De bieb geeft alle voorlezers een gratis bibliotheekpas, zodat ze boeken kunnen lenen voor ‘hun’ voorleesgezin. Een bibliotheekconsulent geeft de voorlezers de workshop Wegwijs in de bieb, zodat ze goed geïnformeerd zijn over de diversiteit van jeugdboeken en weten waar ze staan.