Op 17 november 2014 is Stichting Voorlezen opgericht. Stichting Voorlezen is een inhoudelijk en pragmatisch aangestuurde organisatie. De combinatie van enthousiasme creativiteit, draagkracht, goed relatiebeheer en doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat de Stichting haar idealen omzet in concrete resultaten.

Voorlezers

Sinds de oprichting heeft de Stichting contact met 200 voorlezers in (met name) Dordrecht. Een kerngroep van 50 voorlezers leest wekelijks voor in projectverband. Zij zijn de belangrijkste uitvoerders van de voorleesprojecten. Zij dragen de waarden van de organisatie uit en staan in contact met de luisteraars. Maak HIER kennis met een aantal van onze voorlezers .

Projectteam

Wij zijn enthousiaste voorlezers en weten wat taal voor mensen kan betekenen, voor jong en oud. Taal begint met voorlezen. Met voorlezen bouw je aan sterke sociale relaties. Onze kennis, ervaring én enthousiasme zetten wij in om (nieuwe) voorleesprojecten te initiëren en uit te voeren in de Drechtsteden. En om samenwerking tussen voorlezers (regionaal en landelijk) te stimuleren. Van links naar rechts:

Siham Nahari – netwerkcoördinator
Martine Korkmaz – projectondersteuner
Ilse van Donkelaar – directeurRaad van Toezicht

Wij zijn trots op wat is bereikt. Voorleesprojecten voor jong en oud. Samenwerking met verschillende partners. We zijn trots op alle mensen die zich inzetten voor de Stichting. We hebben een grote groep vrijwilligers, een enthousiast projectteam en een actieve directeur. Onze eerste beleidsplan Een actieve community geeft richting aan de toekomst van onze Stichting (zie hieronder bij Documenten). We volgen met veel belangstelling de ontwikkeling die onze directeur en haar team zullen realiseren. Van links naar rechts:

Bert van de Burgt
Marijke Raaijmakers
Piet Hoogendoorn (voorzitter)


Documenten

Beleidsplan 2020-2024: Een actieve voorleescommunity

Jaarverslag 2020

Jaarrekening 2020

Stichtingsplan

Statuten

Beloningsbeleid

Gedragscode

Aannamebeleid vrijwilligers

Meldingsprotocol

Vrijwilligersverzekering

Motie Informeel Onderwijs

Wil je een eerder jaarverslag of jaarrekening ontvangen? Neem contact op met Ilse van Donkelaar via de Contact pagina.


Vacatures

Op dit moment komen we graag in contact met mensen voor de (vrijwillige) functie van:r

Geïnteresseerd? Neem contact op met Ilse van Donkelaar via de Contact pagina.