Stem hier op Luisteren in je leunstoel

geplaatst in: Geen categorie | 0

2016-11-04-verhalenuurtje-in-de-waanStem hier op Luisteren in je leunstoel en maak het voorleesproject voor mensen met dementie in Dordrecht mogelijk. Stem zo vaak mogelijk in de periode van 14 november tot en met 12 december 2016 en vraag ook je familie, vrienden, collega’s dit te doen. Stichting Specialers Steunt kiest elk jaar een goed doel om financieel te steunen.

“We kwamen echt in gesprek met elkaar. Je leert elkaar beter kennen” en “Ik weet zeker dat jullie nog een keer komen” zo reageerden twee van de bewoners van het Parkhuis toen wij er in november 2016 op proef kwamen voorlezen.

Luisteren in je leunstoel is een project van Stichting Voorlezen. Vrijwillige voorlezers zullen iedere week komen voorlezen op locaties of in thuissituaties aan mensen met een lichte vorm van dementie.

Het plan is om in januari te starten, mits er voldoende financiën is gevonden. “De financiële bijdrage van Specsavers zou heel heel welkom zijn” aldus de projectleider Ilse van Donkelaar. “Voorlezen aan mensen met dementie vraagt specifieke kennis en een bereidheid om te leren hoe je dit moet doen. Training en coaching van de vrijwillige voorlezers is daarom een belangrijk onderdeel van ons project. Ook het investeren in een vaste groep voorlezers vinden wij belangrijk. Hoe beter de voorlezers de luisteraars van het project kennen, hoe beter zij ook met hun teksten en werkwijze kunnen aansluiten.”