Organisatie

Dit plan zoekt een trekker.

Het plan is als volgt

Voorlezen aan kinderen stimuleert de taalontwikkeling. Maar voorlezen is minstens zo belangrijk om kinderen het gevoel van geborgenheid en veiligheid te geven. Kinderen die nu in Nederland arriveren – nadat ze in hun thuisland de oorlog zijn ontvlucht – hebben dit laatste als eerste nodig. Verhalen (voor)lezen in hun eigen vertrouwde taal. Verhalen voorlezen in het Nederlands met steun van plaatjes of het maken van gebaren. Het voorlezen zal ze helpen hun trauma’s te verzachten en zich thuis te helpen voelen in ons land. Dat is wat we met dit plan willen bereiken.

Eline – “Het prentenboek ‘Adila, waar ben jij?’ wil ik jullie graag schenken. Ik vind het passen in de ontwikkelingen in jullie Voorleesdroom. Het boek is voortgekomen uit een mooi initiatief en zo geef ik het door aan jullie mooie initiatief.” 

Contactpersoon

Elke Brand

Reageer

Klik hier om je reactie te geven. Vind je het een goed plan of niet? Wil jij wel helpen in de ontwikkelingsfase of juist in de uitvoering? Heb je een leuk idee of een vraag die je kwijt wilt? Ken je mensen die hier iets mee willen of kunnen? Wij kijken uit naar jouw reactie!