Voorlezen is een feest. Kom ook naar onze (online) Voorleesfeestjes!

Enthousiaste voorlezers maken dit iedere derde zaterdagmiddag van de (school)maand waar. Onze Voorleesfeestjes zijn voor kinderen van 2 tot 8 jaar met hun ouders. Ieder Voorleesfeestje heeft een thema. Eerst lezen we verhalen en/of gedichten voor, daarna doen we een activiteit.

De Voorleesfeestjes in het Nationaal Onderwijsmuseum worden twee keer gegeven: van 13.30 tot 14.30 uur (tijdvak 1) en van 15.00 tot 16.00 uur (tijdvak 2). Na afloop mogen de kinderen een boek kiezen uit de Boekenkast van Stichting Voorlezen. 

De online Voorleesfeestjes worden via live streaming uitgezonden van 14.00 tot 14.30 uur (of iets langer).

Geef je HIER op en schrijf met hoeveel kinderen je komt. De Voorleesfeestjes in het Onderwijsmuseum hebben een maximum van 8 tot 10 gezinnen per keer. Hier geldt: VOL = VOL. Voor de online Voorleesfeestjes geldt geen maximum van het aantal gezinnen..

Combineer het met een museumbezoek

Voor of na een Voorleesfeestje biedt het Nationaal Onderwijsmuseum veel leuks om te ontdekken. Klik hier voor een actueel overzicht. In de schoolvakanties organiseert het museum leuke kinderactiviteiten. Klik hier om je aan te melden voor hun nieuwsbrief.

Proef de sfeer van het Voorleesfeestje Vincent

Manouck van der Will, leerling van het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht, heeft dit filmpje gemaakt. Ze heeft het filmpje gemaakt in het kader van haar Maatschappelijke Stage bij Stichting Voorlezen. Bekijk het filmpje en proef de sfeer van onze Voorleesfeestjes.

Kosten

De kosten houden we laag (met dank aan een subsidie van Gemeente Dordrecht), zodat heel veel kinderen naar onze Voorleesfeestjes in het Nationaal Onderwijsmuseum kunnen komen. € 5,00 per gezin. Dit is inclusief de entreeprijs voor het Nationaal Onderwijsmuseum. We gunnen alle kinderen het plezier in boeken en voorlezen en dat ze spelenderwijs nieuwe woorden oppikken en hun taalbegrip ontwikkelen. En dat ze ontdekken hoe leuk een museum is.

De kosten voor onze online Voorleesfeestjes zijn (vooralsnog) gratis.

Volg ons op sociale media

Via onze  Facebook pagina, Twitter account en Instagram account houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen van de Voorleesfeestjes in het Onderwijsmuseum. Ilse van Donkelaar plaatst regelmatig tweets over het project.