Voorlezen is een feest. Kom ook naar onze Voorleesfeestjes!

Enthousiaste voorlezers maken dit elke derde zaterdagmiddag van de (school)maand waar. Alle kinderen van 2 tot 8 jaar zijn met hun ouders van harte welkom in het Nationaal Onderwijsmuseum van 14 tot 15 uur. Ieder Voorleesfeestje heeft een thema. Eerst lezen we verhalen en gedichten voor rond dit thema. Daarna doen we een leuke activiteit. Na afloop mogen de kinderen een boek kiezen uit de Boekenkast van Stichting Voorlezen. 

Geef je HIER op en schrijf met hoeveel kinderen en volwassenen je komt. VOL = VOL

Picknicken

Een nieuw land

Combineer het met een museumbezoek

Voor of na een Voorleesfeestje biedt het Nationaal Onderwijsmuseum veel leuks om te ontdekken. Klik hier voor een actueel overzicht. In de schoolvakanties organiseert het museum leuke kinderactiviteiten. Klik hier om je aan te melden voor hun nieuwsbrief.

Proef de sfeer van het Voorleesfeestje Vincent

Manouck van der Will, leerling van het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht, heeft dit filmpje gemaakt. Ze heeft het filmpje gemaakt in het kader van haar Maatschappelijke Stage bij Stichting Voorlezen. Bekijk het filmpje en proef de sfeer van onze Voorleesfeestjes.

Kosten

De kosten houden we laag (met dank aan een subsidie van Gemeente Dordrecht), zodat heel veel kinderen naar onze Voorleesfeestjes kunnen komen. € 2,50 per gezin. Dit is inclusief de entreeprijs voor het Nationaal Onderwijsmuseum. We gunnen alle kinderen het plezier in boeken en voorlezen en dat ze spelenderwijs nieuwe woorden oppikken en hun taalbegrip ontwikkelen. En dat ze ontdekken hoe leuk een museum is.

Volg ons op sociale media

Via onze  Facebook Stichting Voorlezen houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen van de Voorleesfeestjes in het Onderwijsmuseum. Ilse van Donkelaar plaatst regelmatig tweets over het project.