De Albatros gaat zelfstandig verder

geplaatst in: Geen categorie | 0
Suzanne van Burik (De Albatros) en Yvonne van den Berg (Stichting Voorlezen) tekenen overeenkomst Voorleespret

Yvonne van den Berg (voorzitter van Stichting Voorlezen) en Suzanne van Burik (directeur van De Albatros) hebben hun samenwerking bekrachtigd rond het stimuleren van thuis voorlezen. In de gezellige schoolbibliotheek van De Albatros tekenden Van den Berg en Van Burik op 19 februari 2019 de samenwerkingsovereenkomst. De Albatros is daarmee de eerste school in Dordrecht die het project Voorleespret zelfstandig gaat coördineren. Voorleespret is een taalstimuleringsproject van Stichting Voorlezen.

Sinds 2016 doet De Albatros actief mee met dit project. Door Voorleesvriend van Stichting Voorlezen te worden kan De Albatros mee blijven liften op de organisatorische en inhoudelijke kant van het project.

Suzanne van Burik: Voorleespret is een project dat op onze school zoveel goeds heeft gebracht. We zien bij leerlingen die aan dit project hebben deelgenomen echt een toename van woordenschat en taalbegrip. Ook het plezier in lezen en de liefde voor boeken neemt toe.

Yvonne van den Berg: We zijn heel blij met de positieve en enthousiaste wijze waarop De Albatros deze nieuwe vorm van samenwerking aangaat. Doordat De Albatros Voorleespret zelf gaat coördineren, kunnen wij starten op een nieuwe school. Op deze manier breiden we het bereik en de resultaten uit.

Stichting Voorlezen verwacht binnenkort ook met basisschool De Fontein een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.

Ben je directeur, intern begeleider of leescoördinator van een basisschool in Dordrecht en wil je ook Voorleespret aan je leerlingen aanbieden? Neem hier contact met ons op. Ilse van Donkelaar, de projectleider van Stichting Voorlezen, maakt graag een afspraak.