We hebben in Nederland een groot personeelstekort in het onderwijs en in de zorg. Onderwijs- en zorgprofessionals moeten in weinig tijd (te) veel doen. De kwaliteit van het onderwijs en de zorg gaat achteruit. In deze wereld worden onze kinderen opgevoed en zorgen we voor onze ouderen. Met alle gevolgen van dien: ontlezing van onze jeugd én verschraalde zorg voor onze ouderen. Voorlezen is een belangrijk instrument om de kwaliteit van het onderwijs en de zorg te behouden en te versterken.

Voorlezen verrijkt en verdiept het leven van jong en oud.

Stichting Voorlezen organiseert diverse voorleesprojecten voor onderwijs- en zorginstellingen. De stichting leest voor aan kinderen en ouderen, één-op-één en in (kleine) groepen, in de thuissituatie en op locatie. Vrijwilligers en professionals worden getraind en begeleid tot goede voorlezers.

Stichting Voorlezen is jouw voorleespartner. Plezier, kwaliteit en inclusiviteit staan bij ons voorop. Voorlezen helpt ouderen (met dementie) hun verhaal te vertellen en in gesprek te gaan met de ander. Voorlezen helpt kinderen sociaal- en taalvaardig te worden, het vergroot hun wereld.
Word ook voorlezer
Word ook voorlezer en meld je aan
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Wat is jouw voorleesvraag?

Voorlezen maakt jouw leven en dat van de kinderen en ouderen om je heen zo veel leuker.
Doe méér met voorlezen. De mogelijkheden van voorlezen zijn eindeloos.
We komen graag in contact met jou.


Mail naar info@voorlezen.org